Waar halen we het voer voor de varkens?

Wroetende Varkens in de wei

Waar halen we het voer voor de varkens?

Onze varkens worden uitsluitend gevoerd met reststromen uit de regio. Producten die anders als restafval zouden worden afgevoerd. Het is immers een hele klus om alles uit te pakken en zo netjes gescheiden af te voeren, waardoor ook een in plastic verpakte krop sla ineens in de grijze container thuis hoort. Voor onze varkens is dit nog fantastische voeding, die krop sla is namelijk nog prima eetbaar alleen ziet deze er niet meer zo mooi uit omdat er een blaadje wat donkerder is, of de buitenste bladen wat bruin zijn geworden. Als die krop sla in het schap naast een verse krop ligt dan neem je natuurlijk die verse krop mee. Let maar eens op als je zelf boodschappen gaat doen, je kijkt toch of je wel de mooiste bananen pakt of de zak appels zonder plekjes. Als consument sta je er niet zo bij stil, maar wij zien dagelijks hoeveel er eigenlijk wordt weggegooid. Het koopgedrag van de consument is natuurlijk niet 100% te voorspellen, er gaat ook weleens een verpakking kapot en als consument zijn we ook wel een beetje kieskeurig tijdens het winkelen. Het is dan ook onmogelijk voor de winkelier om geen afval te produceren.

Gelukkig zijn er bedrijven die een stap extra willen zetten en hun reststromen aan ons aanbieden. Zo worden de reststromen toch goed ingezet, houden wij onze CO2 footprint heel laag en eten onze varkens heel gevarieerd.

Zo werken we samen met:

Attent Supermarkt Hesselink in Halle
Bakkerij Hengelo in Hengelo (gld)
Bakkerij ten Veen in Doetinchem
Burgerboerderij de Patrijs in Vorden
Coop van der Voort in Vorden
Goedekoop in Zelhem
Bloemen, Groenten en Fruithuis Kuipers in Hengelo (gld)
Supermarkt Plus Eland in Hengelo (gld)

Geen reacties

Je reactie toevoegen