Nieuwsitem ZSOM Groenlo

Artikel van Achterhoek Nieuws

https://www.achterhoeknieuws.nl/nieuws/economie/465839/varkens-van-wroetende-varkens-vermaken-zich-opperbest-op-land

Coop van der Voort wordt Plus van der Voort

Artikel van Achterhoek Nieuws

https://www.achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl/nieuws/economie/439986/plus-stam-zet-met-van-hier-in-op-lokale-en-regionale-leveranciers

Artikel in vakblad de Boerderij

Artikel in FoodAgribusiness

https://www.foodagribusiness.nl/plus-gaat-met-varkenshouder-voedselverspilling-tegen-en-verkoopt-lokaal-vlees/

Nieuwsitem TV Gelderland

Artikel op Omroep Gelderland

https://www.gld.nl/nieuws/7750899/deze-varkens-eten-afval-uit-supermarkt-maar-liggen-straks-zelf-tussen-het-vlees?fbclid=IwAR0fDZppy784ut4jK0-vdiWmi2J8-zABpo1aSOOrjIWp1JP6GE8DcRS7a68

Plus Stam in Ruurlo

Plus Stam in Ruurlo is één van de adressen waar we de reststromen mogen ophalen. Het unieke aan Plus Stam is dat zij het vlees van onze varkens vervolgens weer verkopen. Zo is de cirkel rond. Wekelijks wordt er door hun ambachtelijke slager vers vlees van onze varkens in de winkel versneden, verwerkt en verpakt. Het vlees is te herkennen aan de sticker met de tekst “van hier”. Het ligt op een centrale plek in de winkel naast de TV waar een film te zien is over onze boerderij.

Bij Plus Stam vind je een mooi assortiment met lokale producten uit de regio. Inmiddels zijn er al een aantal mooie artikelen verschenen over onze samenwerking. Waaronder dit artikel over de opening waarin ze aangeven trots te zijn op onze samenwerking en dat is natuurlijk geheel wederzijds.

https://www.achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl/nieuws/economie/428781/heropening-supermarkt-plus-stam

Coop van der Voort in Vorden

Coop van der Voort in Vorden is heel bewust bezig met het terugdringen van afval. Daar mogen ze zeker trots op zijn! Op Radio Ideaal draaide dit leuke reclamespotje. (geluid aan)

Bij Coop van der Voort wilden ze ook graag ruimte maken voor producten van ons. Een grote eer waar we natuurlijk meteen mee aan de slag zijn gegaan. Daar startte ons project voor droge worst en inmiddels is deze te vinden in hun winkel, voorzien van label inclusief ons verhaal over de buitenvarkens en natuurlijk de reststromen. De droge worst is niet online te bestellen maar een speciale uitgave voor de winkeliers die op deze manier de cirkel rond kunnen maken en aan hun klanten kunnen laten zien wat zij doen aan het reduceren van de voedselverspilling.

Bij Coop van der Voort vind je een uitgebreid assortiment aan lokale producten en kan je je steentje bijdragen tegen voedselverspilling door too good to go boxen te bestellen of te gaan voor hun goed gevulde broodboxen. Zeker een bezoekje waard!