Samenwerking

Reststromen

Onze varkens worden gevoerd met reststromen uit de regio. Producten die anders als restafval zouden worden afgevoerd. Het is immers een hele klus om alles uit te pakken en zo netjes gescheiden af te voeren, waardoor ook een in plastic verpakte krop sla ineens in de grijze container thuis hoort. Voor onze varkens is dit nog fantastische voeding, die krop sla is namelijk nog prima eetbaar alleen ziet deze er niet meer zo mooi uit omdat er een blaadje wat donkerder is, of de buitenste bladen wat bruin zijn geworden. Als die krop sla in het schap naast een verse krop ligt dan neem je natuurlijk die verse krop mee. Let maar eens op als je zelf boodschappen gaat doen, je kijkt toch of je wel de mooiste bananen pakt of de zak appels zonder plekjes. Als consument sta je er niet zo bij stil, maar wij zien dagelijks hoeveel er eigenlijk wordt weggegooid. Het koopgedrag van de consument is natuurlijk niet 100% te voorspellen, er gaat ook weleens een verpakking kapot en als consument zijn we ook wel een beetje kieskeurig tijdens het winkelen. Het is dan ook onmogelijk voor de winkelier om geen afval te produceren.

Gelukkig zijn er bedrijven die een stap extra willen zetten en hun reststromen aan ons aanbieden. Zo worden de reststromen toch goed ingezet, houden wij onze CO2 footprint heel laag en eten onze varkens heel gevarieerd.

Zo werken we onder andere samen met:

Bakkerij Hengelo in Hengelo (gld) Bakkerij ten Veen in Doetinchem Spar Wubbels in Bredevoort Supermarkt Plus van der Voort in Vorden Bloemen, Groenten en Fruithuis Kuipers in Hengelo (gld) Supermarkt Plus Stam in Ruurlo Supermarkt Plus Eland in Hengelo (gld)

Heb/werk jij bij een winkel of bedrijf waar reststromen (zonder contact met vlees) nog in de kliko belanden? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Verkrijgbaar bij

Supermarkt Plus Stam in Ruurlo hier verwerken ze wekelijks vers vlees van onze varkens. Deze worden door hun eigen slager ambachtelijk versneden, verwerkt en verpakt. Het vlees is te herkennen aan de “van hier” sticker op de verpakking en ligt op een centrale plek in de winkel naast het TV scherm met een film van onze boerderij. Tevens kan je hier terecht voor onze droge worst.

Supermarkt Plus van der Voort in Vorden hier kan je terecht voor onze droge worst.

Slagerij Derkjan Addink neemt regelmatig een varken van ons af en verwerkt deze tot onder andere heerlijk hammen en porchetta.

Je vindt Slagerij Derkjan Addink op de volgende weekmarkten:
Dinsdag ochtend in Doetinchem van 8.00 tot 13.00 en in de middag in Baak van 14.00 tot 17.30
Woensdag middag in Eefde van 14.00 tot 17.30
Donderdag ochtend in Zutphen van 8.00 tot 13.00
Zaterdag in Zutphen van 8.00 tot 17.00

Boer Roon in Sinderen verkoopt half om half hamburgers. Gemaakt met 50% rundvlees van zijn eigen boerderij en 50% met varkensvlees van onze varkens. Deze hamburgers worden ook geserveerd bij Koffieboerderij Groot Nibbelink.

Bij B&B Mooi Zelhem ontvangen gasten een uitgebreid verwen-ontbijt met onder andere vleeswaren van onze varkens.

Bij Toos verkoopt relatiegeschenken en kerstpakketten en daarnaast organiseren zij leuke arrangementen in samenwerking met lokale ondernemers. Bij Toos verkoopt onze droge worsten en paté in prachtige Achterhoekse pakketten en stelt ook mooie pakketten samen voor relatiegeschenken, kado’s of kerstpakketten. Dit kan met een leuke cadeaubon, een mooi vleespakket of bijvoorbeeld bbq vlees.

Earpel Enzoo in Haaksbergen vind je het vlees van onze varkens in de vriezer en natuurlijk onze droge worst en paté. Bij Melktap ‘t Muldershuis vind je het vlees van onze varkens in de vriezer en kan je terecht voor onze droge worst en paté.